Breaking News

Εκδήλωση στο Κέντρο Επισκεπτών Νέστου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της δασοπονίας


Ο Δήμος Νέστου διοργάνωσε την Τετάρτη 21 Μαρτίου εκδήλωση στο Κέντρο Επισκεπτών Παραποτάμιου Δάσους Νέστου στη Νέα Καρυά που πρόσφατα έχει παραχωρηθεί από το Δασαρχείο Καβάλας κι έχει ανακαινισθεί και συντηρηθεί από τον Δήμο Νέστου με παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός ενός μήνα ύψους 10.000€ στα κτήρια και στον περιβάλλοντα χώρο.

Η εκδήλωση αυτή του Δήμου έγινε σε συνδιοργάνωση με το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, την Αναπτυξιακή Νέστου Α.Ε., την Διεύθυνση Δασών Νομού Καβάλας, το Δασαρχείο Καβάλας και το Φορέα Διαχείρισης Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας.

Συμμετείχαν παιδιά από περιβαλλοντικές ομάδες του Γυμνασίου Κεραμωτής  και του ΕΠΑΛ του Δήμου Νέστου όπου έφτασαν στο χώρο με λεωφορείο του Δήμου.

Στις δραστηριότητες της εκδήλωσης περιλήφθησαν ξεναγήσεις στο περιφραγμένο δάσος του Νέστου, ομιλίες σχετικά με τις δραστηριότητες και τα αντικείμενα των δασικών υπηρεσιών, δραστηριότητες στο πεδίο, περιβαλλοντικά παιχνίδια κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον ο χώρος είναι επισκέψιμος σε τουρίστες αλλά και σε σχολεία για εκπαιδευτικές εκδρομές (σύντομα θα ενημερωθούν εγγράφως γι’ αυτό) με στόχο την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την ευαισθητοποίηση και την προστασία για τον εναπομείναντα δασικό πλούτο της περιοχής μας.

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν από τον Δήμο  στο Κέντρο Επισκεπτών Παραποτάμιου Δάσους Νέστου  και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου αυτό να είναι επισκέψιμο.

Παρέστησαν πλήθος επισκεπτών, μεταξύ αυτών, η Δασάρχης Καβάλας, ο Διευθυντής Δασών, η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.






Δεν υπάρχουν σχόλια