Breaking News

ΟΧΙ στην απλή αναλογική είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου κατά τη συνεδρίαση της 7ης Μαΐου 2018 εξέτασε το περιεχόμενο του Νομοσχεδίου, που αφορά τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του σώματος,  ομόφωνα ψηφίστηκε και αποφασίστηκε:
 
  1. Να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου.
  2. Να ζητήσει την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την Κυβέρνηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο νόμου που θα προωθεί πραγματικά τη μεταρρύθμιση.
  3. Να καταγγείλει ότι το συγκεκριμένο Ν/Σ οδηγεί τους Δήμους σε ακυβερνησία, χάος και παράλυση. Ενώ ενισχύει τη διαφθορά και την συναλλαγή στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων.
  4. Να ζητήσει από τον Υπουργό να δεσμευθεί πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή του εκλογικού συστήματος των αυτοδιοικητικών εκλογών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης. Εκτός εάν θεσμοθετηθούν ουσιαστικές αλλαγές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων, της ύπαρξης δομών του κράτους, που θα παρέχουν βοήθεια στου Δήμους και παροχή συγκεκριμένων πόρων από φορολογικά έσοδα.
  5. Να ζητήσει τη σύσταση Επιτροπής στην οποία θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα, που χρήζουν επίλυσης μέσω της επόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια