Breaking News

Παρουσίαση πρακτικών της 1ης συνάντησης τοπικής ιστορίας Δήμου Νέστου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2018, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου των «Πρακτικών της 1ης Συνάντησης για την Τοπική Ιστορία του Δήμου Νέστου», την Τρίτη 10 Ιουλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Ο αναγνώστης του βιβλίου μπορεί να βρει τις 31 εισηγήσεις των επιστημόνων-ιστορικών από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017. 

Το βιβλίο εκδόθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Δημάρχου Νέστου, ο οποίος αναφέρθηκε στην 1η Συνάντηση Τοπικής Ιστορίας καθώς και στην έκδοση του βιβλίου πρακτικών από τον Δήμο, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν γι’ αυτό.

Στη συνέχεια, παρουσιάσθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση του Οκτώβρη. Η νομικός κα Καγιά Αρετή αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου που αποτελείται από τις εισηγήσεις 31 επιστημόνων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με τον Δήμαρχο Νέστου να χαρίζει από ένα αντίτυπο του βιβλίου σε κάθε εισηγητή καθώς και σε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Σχεδόν όλοι οι εισηγητές συνεχάρησαν τον Δήμαρχο για την άρτια οργάνωση της Τοπικής Συνάντησης καθώς και για την άμεση έκδοση του βιβλίου, προτρέποντάς τον να διοργανώσει και 2η Συνάντηση.
Ο Δήμαρχος Νέστου, κλείνοντας, υποσχέθηκε πως το φθινόπωρο θα υπάρξει αντίστοιχη εκδήλωση για την Τοπική Ιστορία, την οποία, αυτή την φορά, θα επιμεληθούν οι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια