Breaking News

5ο WAVE running - Καμία στήριξη από τον Δήμο Νέστου


Στις 28 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε για 5ησυνεχόμενη χρονιά το WAVE running, ο μοναδικός αγώνας στη χώρα μας όπου οι αθλητές τρέχουν πλάι στο κύμα.

Η διοργάνωση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Έδρας UNESCO Con-E-Ect και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ( ΕΟΤ). Τη δράση στηρίζουν το Δίκτυο  Μεσόγειος SOS, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο Φορέας Διαχείρισης Νέστου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και  ο Λιμενικός σταθμός Κεραμωτής. Σύμφωνα με τους φορείς το WAVE running προβάλλει ποιοτικά και αποτελεσματικά τον τόπο και δημιουργεί κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού στην περιοχή.

To Nestos Newsit ήταν εκεί για τη δημοσιογραφική κάλυψη του αγώνα. Είδε από κοντά τη διοργάνωση και ήρθε σε επαφή με τους συμμετέχοντες. Αρκετοί προέρχονταν από την περιοχή και απόλαυσαν το τρέξιμο στην άμμο μαζί με φίλους και συγγενείς.

Είπαν για τον αγώνα:
«Είναι ένας περιπετειώδης αγώνας»
«Είναι ο πιο ξεχωριστός αγώνας που έχω τρέξει ποτέ»
«Δεν έχω χάσει κανένα WAVE running, κάθε χρόνο ραντεβού εδώ»

Η φετινή διοργάνωση διαφοροποιήθηκε από τις προηγούμενες καθώς ήταν η πρώτη χρονιά που διεξάχθηκε εξολοκλήρου βράδυ με πανσέληνο.

Οι διοργανωτές και οι εθελοντές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και έδωσαν τον δικό τους αγώνα.

Οι διοργανωτές δήλωσαν στο Nestos Newsit:

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν για να διεξαχθεί ο αγώνας των 28 χιλιομέτρων, ο πιο απαιτητικός αγώνας αυτού του θεσμού. Είναι μεγάλη η ευθύνη όταν αθλητές περνάν βράδυ τις εκβολές του Νέστου και άλλα περάσματα γλυκού νερού με τα πόδια ή με βάρκες.

Στον τερματισμό, που στήθηκε για άλλη μία φορά στην Κεραμωτή, ήμασταν μόνοι μας και δεν εννοούμε από κόσμο. Έτρεξαν 154 δρομείς, 35 μικρά παιδιά, ήρθαν επισκέπτες για να δουν τον αγώνα, είχαμε άλογα για να κάνουν μικροί και μεγάλοι ιππασία πλάι στο κύμα, είχαμε bar και Dj sπου έπαιζαν μουσική, αλλά ήμασταν μόνοι μας, χωρίς τη στήριξη των τοπικών αρχών. Ούτε ρεύμα δε μας έδωσαν! Κάτι που είχανε διαβεβαιώσει παρουσία αρκετών δημοτικών συμβούλων. Λειτούργησε δική μας γεννήτρια, την οποία κληθήκαμε να βρούμε τελευταία στιγμή,  για να παρέχει ρεύμα στην ηλεκτρονική χρονομέτρηση, στα ηχεία και στον φωτισμό, όλα απαραίτητα για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Γνωρίζουμε αρκετά καλά τόσο την ανατολική όσο και τη δυτική πλευρά του Νέστου.
Είναι μια ξεχωριστή περιοχή με μοναδικά χαρακτηριστικά. Είναι ένας θησαυρός που αξίζει να τον ανακαλύψουν οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες από το εξωτερικό. Το WAVE running ξεκίνησε ακριβώς γι αυτόν τον λόγο, για να προβάλλει την περιοχή σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχουμε γυρίσει videos και έχουμε τραβήξει φωτογραφίες για την περιοχή με δικό μας κόστος. Έχουμε καλύψει έξοδα για οπτικοακουστικό υλικό και δε μας ζητήθηκε ούτε μία φορά να προβληθεί σε εκθέσεις τουρισμού που συμμετείχε η τοπική αυτοδιοίκηση.

Μπορούν να πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις στα πλαίσια του οικοτουρισμού, χρειάζεται όμως η στήριξη των ΟΤΑ.

Ποιος μπορεί να ευελπιστεί σε συντονισμένες ενέργειες όταν οι υπεύθυνοι αδιαφορούν και δεν παρέχουν  ούτε τα στοιχειώδη σε μία σοβαρή διοργάνωση? Το 2014 δε μας έστειλαν λεωφορείο, όπως είχανε διαβεβαιώσει, με αποτέλεσμα να μεταφέρουμε τους αθλητές στα Άβδηρα με δικά μας αυτοκίνητα, φέτος δε μας έδωσαν ρεύμα... Είναι κι άλλα θέματα τα οποία μπορούμε να αναφέρουμε, αλλά δεν επιθυμούμε να το κάνουμε στην παρούσα στιγμή. 

Όπως και να έχει καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες και να βρούμε λύση, έστω και στο παρά πέντε, ώστε να μην εκτεθούμε.

Για να μην είμαστε άδικοι αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και αγωνίζονται καθημερινά γι αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κύριος Νίκος Μαυροθαλασσίτης, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για την καταπολέμηση των κουνουπιών την ημέρα του αγώνα. Είναι μία μάστιγα στην περιοχή και φυσικά αποτελεί μεγάλος θέμα για τον αγώνα.Κατάκοινή ομολογία όσων παρευρέθηκαν στο WAVE δεν ενοχλήθηκαν από τα κουνούπια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που στήριξαν το WAVE running, τις επιχειρήσεις, τους χορηγούς και τον Δήμο Αβδήρων, ο οποίος είναι δίπλα μας από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του αγώνα."

Το WAVE running είναι μία μοναδική διοργάνωση που έφερε στον τόπο πάνω από 1.500 άτομα τα τελευταία χρόνια και διαφήμισε με τον καλύτερο τρόπο την Κεραμωτή, το Δέλτα Νέστου, τοΜοναστηράκι. Άραγε θα συνεχιστεί αυτός ο αξιόλογος θεσμός στην περιοχή μας ή η Κεραμωτή θα αποτελέσει παρελθόν ως σημείο τερματισμού?

Δεν υπάρχουν σχόλια